Sayfalar

30 Aralık 2010 Perşembe

TAVUK BÜRYAN

TAVUK KAPAMA ( TAVUK BÜRYAN)

6 tane tavuk but ( arzuya göre artırılıp azaltıla bilir )
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kağı nane
1 baş kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ..
Yıkadığımız tavuk butları bir tencereye alınır ve üzerine 2 parmak geçene kadar soğuk su doldurulup pişene kadar ocakta kaynatılır. Pişen Tavuklar bir tabağa alınır ve tavuğun suyundan bir bardak ayrılır.
1 baş soğan ince ince kıyılır, içinde sadece sıvı yağ bulunan tencerenin içinde kavrulup 1,5 yemek kaşığı salça eklenerek salçanın kokusu gidene kadar kavrulup içine baharatlar eklenir ve daha önce bir güzel yıkanmış olan pirinç eklenip pirinç kavrulur. 1 su bardağı ayrılan tavuk suyu eklenip içerisine tereyağı  koyulur  ve üzerine 2 su bardağı su eklenip karıştırılır. ( pirinçleri eğer 30 dak. Sıcak suda beklettiyseniz toplamda 3 bardak su yetiyor ama sadece yıkayıp tencereye aldıysanız yarım bardak daha fazla koymalısınız.) .. Karışım bir borcama alınır üzerine tavuk putları dizilir ve borcamın üstü alüminyum folyo ile ( veya kapağı varsa kapağı ile ) kapatılıp 200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir daha sonra alüminyum folyo açılıp tavuklar kızarana kadar  fırında bekletilip sıcak olarak servis edilir.
NOT: Pirinci 30 dak sıcak suda beklettiyseniz sıcak su , bekletmeden koyduysanız soğuk su koymalısınız…

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder