1 su bardağı kırmızı mercimek
1 lt su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Biraz pul biber (isteğe bağlı)
1 çay bardağı sıcak su
1 demek maydanoz
Küçük bir bağ yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul yada roka
1 su bardağı kırmızı mercimek güzelce yıkanarak 1 litre suda pişirilir ( suyunu çekmemesi gerekir, hafif sulu kalmalı ). 2 su bardağı ince bulguru altını kapattığımız mercimeğin içine ekleyip güzelce karıştırarak kapağını demlenmek üzere kapatıp bulgurlar şişene kadar bekleyin ( yaklaşık 30 dak. ). 2 baş kuru soğanı ince ince doğrayıp bir çay bardağı zeytin yağ eklediğiniz tavada bir güzel kavurun. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyerek kokuları gidene kadar pişin ve içine karabiber arzuya göre pul biberi ekleyip için 1,5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip birkaç kere kaynatın. Bu karışımı mercimek ve bulgur karışımına ekleyip kabın üzerini tekrardan örtün.
Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. 10 dakika daha dinlendirdiğiniz mercimeğin içine 1,5 tatlı kaşı tuzu ekleyip 5 dak daha karıştırın ve yeşillikleri ekleyip bir güzel harmanlayın..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder