Sayfalar

3 Ocak 2011 Pazartesi

KREMALI MANTARLI BONFİLE

KREMALI MANTARLI BONFİLE

1 Kg bonfile
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
½ kg mantar
1 paket sıvı krema
Etleri kızartmak için sıvı yağ
1 bardak süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı sirke güzelce karıştırılır ve etleri koyduğumuz kaba boşaltılır bu şekilde bir gece dolapta bekletilir.  Tavada yağ kızdırılır ve sosda bekletilen etler hafif kızartılır( çatal batırılarak kan çıkmayıncaya kadar kızartmak yeterli). Kızartılan etler tepsiye dizilir. Mantarlar limonlu suda haşlanır ( limon mantarların kararmaması için) .Haşlanan mantarlar süzülerek dilimlenir ve 1 paket sıvı kremayla harmanlanır. Harmanlanan mantarlar etlerin üzerine dökülür ve 15 dak önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakılır arzuya göre fırından almadan önce kaşar rendeside kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder