Sayfalar

5 Ocak 2011 Çarşamba

EZO GELİN ÇORBASI

EZO GELİN ÇORBASI

6 Bardak su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
½ su bardağı mercimek
½ kahve fincanı pirinç
½ kahve fincanı pilavlık bulgur
½ kahve fincanı tel şehriye
Tuz
Pul biber ( arzuya göre)
Kimyon
Nane
½ çay bardağı sıvıyağ yada tereyağı

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun daha sonra üzerine salçayı ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. 6-7 bardak suyu ekleyip mercimek, pirinç,bulguru ilave edip kaynamaya bırakın  bunlar biraz pişince şehriyeyi ekleyin ve en son baharat ve tuzu ekleyerek pişince servis yapın
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder