Sayfalar

5 Ocak 2011 Çarşamba

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞÜSÜ

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞÜSÜ

3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1, 5 çay bardağı şeker
Yarım paket tereyağı
1 kg süt
1 paket etimek
Şerbeti için ;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağından biraz az su

1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağından biraz az su bir tencerede kaynatılarak şerbet yapılır. Etimekler bir borcama dizilir ve kaynayan şerbet üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.

Bir tencereye 1 kg süt koyulur bu süte sırayla un, nişasta, şeker eklenir ve karıştırılır daha sonra ocak yakılarak tereyağı eklenir kısık ateşte karıştırılarak pişirilir… Ocağın altı kapatıldıktan sonra 5 dak daha mikser ile çırpılır ve şerbet ile ıslatılan etimeklerin üzerine dökülür soğuduktan sonra dolaba alınır ve ertesi gün servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder